Grandstream recently announced the release of their upcoming WiFi VoIP phones for beta testing! This new WiFi phone supports 2 SIP accounts and features a built-in accelerometer, proximity sensor, panic button, and much more!

Grandstream WiFi VoIP Phone

Unique Features:

  • Integrated dual-band 802.11 a/b/g/n Wi-Fi support
  • 2 SIP accounts and 2 lines, and a 2.4” color LCD with real-time video streaming features
  • HD voice & dual MIC design with wide-band voice codecs such as Opus
  • Built-in accelerometer, proximity sensor, panic button, and push-to-talk features
  • Integrated Bluetooth for syncing headsets and mobile devices
  • Runs on AndroidTM 7.0 and supports custom Android apps

Earlier this year, Grandstream released the beta testing for their latest innovation: GWN.Cloud, which drew a lot of attentions and interests from many VoIP users. Today, Grandstream finally announced the official release of this new cloud controller! Here’s what you need to know about GWN.Cloud:

What is GWN.Cloud?

GWN.Cloud is an enterprise-grade cloud WiFi management platform designed for the GWN series WiFi access points that allows installers, network managers and end-users to quickly deploy WiFi networks at a blink of an eye! Best of all…. it’s all free!

What does GWN.Cloud do?

GWN.Cloud allows users to manage and view real time reports for the entire WiFi networks across multiple locations simply via a mobile app or a web browser. It doesn’t matter how big or small your organization is, or how many WiFi APs you have, GWN.Cloud is equipped to provide you a secure, centralized WiFi network management platform for all of your APs.

GWN.Cloud Key Benefits

  • High reliability thanks to being hosted on Amazon Web Services (AWS) with 99.99% uptime
  • Virtually unlimited scalability with no restrictions on the number of sites or APs
  • Supports customizable vouchers and built-in captive portals with customizable landing pages
  • Real-time network monitoring, schedules, time policy, and various other control tools, as well as configurable alerts
  • In-depth graphical reports broken down by network, AP, client and more

How to Sign Up for GWN.Cloud

GWN.Cloud is currently available to the public for free! To use GWN.Cloud, you need to create an account at www.gwn.cloud and add your GWN series APs to the account.

Helpful links:

Have questions? Our VoIP experts are just a call away. Contact us at 1-800-398-8647!
Learn More

A lot of great questions came up during the Grandstream GWN webinar this past Tuesday. We want to share the answers with all of you who may have the same questions. If you missed the webinar, don’t forget to check out the presentation deck to learn more!

Question 1: The Grandstream Cloud Management is free “as of today”.  Will there be a fee in the future?

Answer: We don’t know yet, but we will continue having a free plan.

 

Question 2: Will the Cloud be extended to control the Router as well as the Access Points?

Answer: The GWN.cloud is designed to manage APs but we may add the router and other Grandstream product in a near future.

 

Question 3: When creating a wireless bridge, let’s say between buildings, using the 7600LR, what is the maximum distance between the LRs?

Answer: It is 600 Mts (1800 Ft) but due to the nature you may want to reduce it to avoid physical elements that obstruct the signal.

 

Question 4: Are you planning to implement WPA3 support any time soon?

Answer: Yes, but no ETA at the moment. It is on our roadmap.

 

Question 5: On the router, what is the throughput of the OpenVPN?

Answer: We recently improved this spec in latest FW, the new spec will be available soon

 

Question 6: For testing the new WiFi SIP phone would you suggest the best environment would use these AP’s rather than a 3rd party AP?

Answer: We always recommend using the same brand. Grandstream is recognized for providing a hole solution as an added value. Our WP800 will support 3rd party AP’s for sure

Everyone knows we’re everything you need for VoIP.  Hardware…service…you get the deal, and while we are number one when providing excellent service to end-users, we also deliver that same excellence to VoIP resellers!

That’s why there has never been a better time to join the Grandstream Partner Program through VoIP Supply! Lower shipping costs and having your own dedicated solutions consultant are just some of the many awesome perks you can take advantage of.

We all know the VoIP industry is very competitive, so it’s important to have that upper hand when servicing your customer.  And if I have not convinced you, then watch this short video letting you in on even more benefits! Joseph Shanahan has been with the company for over 10 years and brings a wealth of knowledge to the table.

Because I know you’re going to want to call, I’ll just leave his number right here. 866-583-0920

Are you a Grandstream reseller? How has your experience been? We want to know!

There are a lot of ATA’s out there, and believe it or not, they are not all a good fit. It is important to know what you are getting into when purchasing your new Analog Telephone Adaptor. How many ports does it have? What is the interface like? All of these things can play a factor when choosing what is right for you.

One of the more popular ATA’s that’s available is the Grandstream HT802. This compact VoIP adapter is packed with features and can deliver exceptional functionality to your VoIP setup.

But don’t take my word for it! Check out the full review from Marc Spehalski in the video above, and let him shed some light on the VoIP adapter that should be on the top of your list.

Are you currently using an ATA? If so, what are you using? If you’re familiar with the HT802, then let us know your experience in the comments below.

Yesterday’s Grandstream UCM Series webinar was a success! Our apologies if you were not able to join the webinar due to it being at our max guest capacity. But no worries, if you missed the webinar, or if you simply want to rewatch it, here is the webinar recording and the Q&A session for your convenience!

Grandstream UCM Series Technical Training Q&A

Question 1: can the UCM be connected to an existing PBX like a Panasonic ns 700 or nec sl-100 to used the feature from the UCM

Answer: Yes, you will need to use Grandstream FXO gateways model GXW4108. We have a white paper on our website

 

Question 2: How to connect a cellular line to the UCM? Is there a Grandstream device for that?

Answer: You will need a GSM gateway (non-Grandstream) and add it to your UCM as a VOIP trunk

 

Question 3: Does Grandstream Affinity need to be installed on a PC that is directly connected to the UCM on the same network, if so how does that affect security if someone compromises the PC?

Answer: Yes, Affinity is a Windows-based software that needs to be connected to a PC on the same LAN as the GXP phone. Only models GXP16xx and 21xx supports it. You need to secure your PC as you normally do on normal operations.

 

Question 4: UCM as Open VPN server?

Answer: No, only as a client

 

Question 5: Is there a way to have an extension that is outside the PBX on another Asterisk server via SIP URI?

Answer: SIP URI is not recommended for security reasons. If you are sure to use this feature you need to “Allow Guest Calls”. Look for this setting in Sip Settings.

 

Question 6: where would we go for Grandstream support and documentation?

Answer: You can find more information at Grandstream’s product page and our technical support center.

For more information on Grandstream’s UCM Series please visit the product page or contact Joe Shanahan at 716-531-4316.

Our tech support team at VoIP Supply offers great pre- and post-sales support plus provisioning, consultations, configuration, and installation help. We get a lot of VoIP hardware and software questions and would like to share the solutions with everyone.

In previous Mom’s calling Q&A series, we have discussed: 6 Simple Ways to Fix your VoIP Audio Quality Issues. Today, we have more new real questions and answers from VoIP users just like you.

 

What is my password for the Grandstream UCM?

Q: What is my admin password for Grandstream UCM?

A: The newer devices will have a sticker on the bottom showing the admin password to log in. This is a good security measure because most of all devices factory set to “admin/admin”, which can be hacked easily.

If the “admin/admin” password isn’t working, then there should be a sticker on that device. If you have forgotten the password, it can be e-mailed to you if you have set this up in the UCM’s wizard. If in fact, you did not set this in the wizard, then you will need to factory reset the device, because there is NO way around this to retrieve their password. The CX will need to start from scratch.

 

STAY TUNED

Come back for more VoIP questions and answers next time! If you have VoIP questions to ask us, please submit a technical support ticket or contact our VoIP experts today at (866) 582-8591

This event is over. See what other current promotions we have!

In honor of our basketball and IP phone fans this St. Patrick’s Day month, we are offering a bracket-style competition featuring the top IP phones in the industry!

Vote for the VoIP phone that you think has best features, functionality, and quality! One lucky winner will be drawn randomly on April 2nd from all voters of the winning IP Phone to enjoy one $250 Amazon Gift CardSee Details Here!

March Mayhem Rules:

  • Each person has one vote per game (match-up) so you have 7 votes in total for 7 games.
  • The more games you vote, the higher chances you have to win the $250 Amazon gift card!
  • Each phone starts out at zero votes for a new game (match-up).

From there only 4 phones will prevail to enter into round two, where we will have 2 matches, each with 2 phones. In round three, the VoIP phone that has the highest votes will become our winning VoIP phone!

Grandstream Network, an industry-leading manufacturer of IP voice & video, video surveillance, gateways, ATAs and IP PBX appliances, announced their latest innovative video conferencing solution – the GVC3210!

This conferencing endpoint is ideal for small to medium businesses who demand an easy-to-use video conferencing with robust features.

The GVC3210 is a powerful, multipoint conferencing system that can be paired with most video and web conferencing services. You can run this endpoint on the Android operating system and have full access to the Google Play Store.

Equipped with sophisticated Noise-Shield technology, the GVC3210  blocks out background noise to maximizes audio quality. The advanced 4-microphone array and a high-end 16M pixel CMOS sensor with ePTZ make it so easy for camera view adjustments.

Check out more unique features:

  • Sharp HD video resolutions up to 4k Ultra HD
  • Runs on Android 6.x operating system with full access to applications in the Google Play store
  • Built-in Bluetooth for use with Bluetooth speakers/ microphones, keyboards, data exchange, etc.
  • Integrated dual-band WiFi to pair with video and web conferencing service
  • Built-in 4-MIC array with beam-forming, support for external audio equipment and innovative Noise Shield technology
  • Advanced camera with 16M pixel CMOS sensor, 90 FOV wide angle lens and ePTZ for easy camera view adjustments
  • Support for Miracast wireless content sharing to share a presentation with conference attendees
  • Integrated 1x HDMI in, 2x HDMI out, and 2x USB

Call one of our VoIP consultants at 1-800-398-8647 for more information!

Have you used any of  Grandstream’s GWN series WiFi APs? You might be qualified for Grandstream’s new free beta testing for Cloud Controller for WiFi Access Points (APs), GWN.Cloud!

This new enterprise WiFi network management platform provides a secure, reliable and scalable management platform for Grandstream’s GWN series of WiFi APs. Installers and users can quickly deploy WiFi networks within seconds of scanning the device’s barcode and manage them easily through a mobile app or a web browser.

Check out some key features:

  • High reliability – 99.99% uptime
  • Virtually unlimited scalability with no restriction on the number of sites or WiFi APs being managed
  • Industry-leading end-to-end security with bank-grade TLS encryption and X.509 certificate authentication, coupled with the strong security features
  • Built-in Captive Portals with customizable landing pages for collection of access credential information
  • Real-time network monitoring and control tools, configurable alerts, and in-depth reports by network, AP, client and more
  • GWN.Cloud mobile app, available for iOS™ and Android™
  • GWN.Cloud service is free

Apply for this beta test at https://www.gwn.cloud/

Also, join our GWN Series webinar on Feb. 27th to learn all you need to know about the GWN Series of Networking Solutions. Click here to register now!