We all have a lot to do each day and programming your customers’ VoIP systems shouldn’t be your focus. Luckily, there’s a better solution: the provisioning service by VoIP Supply!

Check out the top four reasons why our customers choose to do programming and provisioning with the VoIP Supply provisioning team:

Why Provisioning VoIP Systems with VoIP Supply?

 

Reason 1: Let the experts do it right!

Each component in a VoIP system needs its own programming and little tweaks. The VoIP Supply provisioning team already has the knowledge and capability to do it efficiently for you. Why not let us do it right for you?

Our team configures the proper IP settings to match your network specifications, sets up your extension information, and makes sure the PBX is ready to connect to your phones. Your PBX will be ready to go right out of the box!

 

Reason 2: Focus on your core business

Time is money. Save your valuable time by having the experts at VoIP Supply configure for you, so you can focus what’s important, growing your business!

 

Reason 3: More than just PBX Provisioning

We don’t just do PBX provisioning, we also handle IP phone provisioning, system configuration, PCI Card provisioning, and more. From initial consultations to the final installation, you don’t need to worry about a thing. Just relax and let us do it for you.

  • Consultations: VoIP Supply Phone Support in 30 or 60 Minute Packages
  • VoIP Provisioning: VoIP Phone Provisioning, Remote Phone Provisioning, PBX Provisioning
  • Configuration: System Configuration, PCI Card Configuration, PCI Assembly
  • Installations: Site Survey, Cat5 Cable Runs, UPS/Phone/PBX Installation, Router and Wireless Access Point Configuration and Installation

See the full list of services here.

Reason 4: We are not going anywhere

Our VoIP Solution experts are able to pair you with an installation partner utilizing our network of integrator from our Community. We have a lot of resources to help you solve your problems. If you have any questions, our VoIP experts are just a phone call away to answer!

 

Ready to Start?

Our provisioning services are performed in our VoIP Provisioning Lab from 8 am to 5 pm EST. Fill out the form here with your project details and one of our VoIP consultants will contact you as soon as possible.
Request VoIP Provisioning Now!

Are you interested in the Grandstream UCM6200 or other versions of the UCM? These Grandstream IP PBX appliances offer secure and reliable service at an unprecedented price without any licensing fees, cost-per-feature or recurring fees. During our previous webinar with Grandstream, we received a lot of great questions about the UCM appliances and we want to share with all of you who may have the same questions!  

Download the presentation slides here

Grandstream UCM6200 & GXP Phones Webinar Q&A

Question 1 Can an Avaya phone be configured to work with the UCMs?

Answer: All our devices are SIP-based devices so any devices that support the SIP protocol should work with the UCM. Some features might not work because they were designed to work with Grandstream devices only but in terms of the functionality, it should not be a problem.

 

Question 2 What about an Active Directory or some other directory client on the UCMs?

Answer: Yes, you can use the Active Directory on either the UCMs or on the GXP phones.

 

Question 3: How do we set up Affinity desktop client?

Answer: After downloading the application through the “Resources” section of any GXP phone’s product page on Grandstream.com, you can choose Simple, Advanced or Discovery setup mode. Each provide convenient configuration possibilities to any deployment.

For more information about Grandstream Affinity, download the Grandstream Affinity brochure and the User Guide here! Or call our VoIP Specialists at 1-800-398-8647.

 

Question 4: Does Grandstream have training available in South Africa?

Answer: Not that I am aware of. You can reach out to our help desk and select the region when you open a ticket in the system and we will get back to you with a more accurate answer.

 

Question 5: The Grandstream 6510 UCM had a USB port, do other UCM models have that too?

Answer: That is correct! All the UCM models come with a SD card port for external storage and a USB port that you can use.

 

Question 6: Is there a Cloud version of the UCM6200?

AnswerNot as of right now, all the UCMs are IP PBX appliances, not in the cloud yet.

More Questions? Contact our VoIP Solutions Consultant, Joe Shanahan, at 716-531-4316 or jshanahan@voipsupply.com!

Are you using Avaya IP Office PBX and wondering what VoIP phones are compatible with it? As you may know, Avaya is very proprietary and doesn’t support many 3rd party IP Phones; however, there are some exceptions!

If you are looking to upgrade your WiFi phones, some Spectralink handsets are compatible with Avaya’s PBX. However, you will still need a 3rd party SIP license from Avaya for the handsets to act as an endpoint off the PBX.

Here are some tested handsets to get you started but we recommend you contact our VoIP experts at 1-800-398-8647 to make sure they work with your version of Avaya PBX:

Spectralink PIVOT 8744 Series Handsets

Key Features:

  • Dual mode high-resolution camera
  • Touchscreen with a full keyboard
  • Reliable voice quality over Wi-Fi
  • Open Standards for integration across call control, WiFi networks, and applications

Spectralink 8440 Series Handsets


Spectralink 8440 Series Handsets has been tested on the Avaya IP Office 500v2 software version 9.0.

Key Features:

  • WiFi compatibility with VIEW Approved WiFi Access Points.
  • 2.2 inch color LCD display, 240×320 resolution
  • Dedicated Push-to-Talk
  • Four (4) Context Sensitive Softkeys

Do you have more questions about the VoIP Phones compatibility? Call one of our VoIP consultants at 1-800-398-8647 to get your questions answered.

See More Spectralink Phones

Are the 25-year FreePBX licenses too long for your business? If yes, then you are in luck! Today Sangoma released their new 1-year licenses for your FreePBX bundles. Now you can enjoy all the same benefits and add-on modules as the original FreePBX bundles, only this time, with a shorter time of commitment!  

What FreePBX Bundle 1-Year Licenses are Available?

There are four new 1-year license FreePBX bundles available. One of them will be perfectly tailored for your type and size of business. With an array of options for add-ons, you are able to create a powerful PBX that allows your business to perform at the top tier of its potential. Plus, our dedicated VoIP experts are here to help you make that happen! Check out the available 1-year license bundles:

Not sure which bundle is your magic solution? Read our blog to find out: Sangoma FreePBX Bundles Comparison – Choose a Right Solution. Or simply raise your phone to call our VoIP experts at 1-800-398-8647 and let us pick the ideal bundle for you!
Learn More about FreePBX Bundles

Are you looking for an affordable and feature-rich hosted VoIP service? Consider Switchvox Cloud by Digium, a cloud-based Unified Communications (UC) solution for small and medium-sized businesses searching for enterprise-class features at an affordable price!  

Why Switchvox Cloud by Digium?

Switchvox Cloud is more than just a hosted IP PBX; it is a full-featured, affordably priced UC cloud solution, starting at only $12.99 per user!

Switchvox Cloud is based on Digium’s award-winning Switchvox business phone system. Users enjoy the same features and flexibility of the premises-based Switchvox phone system but, this time, in the Cloud.

Don’t have that many users? No a problem. Switchvox Cloud features are easily accessible to businesses with as few as five users or even with hundreds of users!

What’s Included in Switchvox Cloud?

With Switchvox Cloud, you have access to mobility, call queues, voicemail, unified messaging, presence, chat, IVRs, integration with Salesforce CRM, monitoring, reporting, on-demand recording, and more!

  • Dedicated local number (DID) per extension
  • Unlimited local and long distance calling per extension
  • Unlimited extension-to-extension calling
  • HD Voice
  • Personalized Switchboard for every user
  • Mobile device support
  • Call Queues
  • Visual Voicemail
  • Detailed reporting
  • Conference calling
  • IVR and auto-attendant
  • See a full list of features here.

Best of all, all of the features are included with no additional licensing fees, which makes Switchvox Cloud the best choice for your hosted solution!

Download the Switchvox Cloud Brochure

Where to Start with Switchvox Cloud?

The Switchvox Cloud offers two flexible pricing options to fit any business need. The metered plans start at $12.99 per user and the unlimited plans start at $29 per user.

Not sure if the Switchvox Cloud is what you need? Try it completely risk-free for 30 days! Contact one of our VoIP consultants at 1-800-398-8647 today for more details.
Learn More

TAA stands for “Trade Agreements Act. This act is created to foster fair and open international trade. The TAA requires that the products acquired by Government agencies under the act must be:

  • Manufactured in U.S.or a designated country 
  • Substantially transformed into a different article of commerce in the U.S. or a designated country

Xorcom USA is now Trade Agreements Act (TAA) Compliant

Xorcom’s TAA compliant products include the Xorcom Astribanks, the CompletePBX, and more! These products are made in the U.S.A and are approved to be acquired by the US Government for use.

Are you a Government agency looking for TAA compliant solutions? Check out Xorcom products today or give us a call at 1-800-398-8647 to learn more!

April is an exciting month! With more new VoIP phones, headsets and PBX appliance being released, it’s time to upgrade your or your customer’s VoIP system with the latest equipment!

Let’s check out what’s new for this month:

New RenegadePBX Pro 75 Premise-Based Appliance

The RenegadePBX Pro 75 is a premise-based IP PBX appliance built for small to medium businesses. This device supports up to 75 licensed extensions and 45 simultaneous calls. It is ideal for businesses looking to seamlessly integrate their VoIP phones, SIP trunks, and PSTN connectivity while improving team collaboration and productivity with advanced phone features! Learn more.

Key Features:

  • Quick-Start Installation Wizard
  • User Control Panel for Personnel Administration
  • Zero Touch Provisioning
  • Full Suite of Phone Applications

See RenegadePBX Pro 75 Datasheet

Grandstream Released WP800 Portable WiFi VoIP Phone for Beta

Grandstream recently announced the release of their upcoming WiFi VoIP phones for beta testing! This new WiFi phone supports 2 SIP accounts and features a built-in accelerometer, proximity sensor, panic button, and much more.

Unique Features:

  • Integrated dual-band 802.11 a/b/g/n Wi-Fi support
  • 2 SIP accounts and 2 lines, and a 2.4” color LCD with real-time video streaming features
  • HD voice & dual MIC design with wide-band voice codecs such as Opus
  • Built-in accelerometer, proximity sensor, panic button, and push-to-talk features
  • Integrated Bluetooth for syncing headsets and mobile devices
  • Runs on AndroidTM 7.0 and supports custom Android apps

New Cisco Headset 500 Series: 531 and 521 headsets

Cisco released their very first VoIP headset series, the Cisco Headset 500 Series, a professional range of VoIP headsets designed to pair with Cisco’s IP Phones and softphones! The 500 Series includes two headsets:

See Datasheet here

Key Features:

  • Premium sound in a sleek form factor
  • Powerful noise isolation with unidirectional microphones that are designed to hone in on the user’s voice and simultaneously minimize background noise
  • Proven reliability: These headsets support Cisco IP phones, Cisco DX Series endpoints, and Cisco soft clients
  • Lightweight comfort that is ideal for extended wear

VTech ET685 ErisTerminal 12-line SIP Color Deskset

The ET685 is the latest innovation from VTech. This high definition SIP color deskset supports 12-line and is Asterisk-based. With Bluetooth connectivity for headsets, USB support for up to three expansion modules and a 3-year warranty, the VTech ET685 also makes you feel safe with powerful security features like VPN support!

  • Advanced call handling
  • Zero-touch provisioning
  • Second screen programmable keys
  • Bluetooth connectivity for headsets
  • USB connectivity
  • PoE
  • Three-year warranty

Download datasheet here!

Sign up for our newsletter(s) here to receive the latest new product information!
See All New VoIP Hardware

Our tech support team at VoIP Supply offers great pre- and post-sales support plus provisioning, consultations, configuration, and installation help. We get a lot of VoIP hardware and software questions and would like to share the solutions with everyone.

In previous Mom’s calling Q&A series, we have discussed: What is the difference between Sangoma’s FreePBX system and PBXact? Today, we have more new real questions and answers from VoIP users just like you.  

What is the Password for the RenegadePBX Pro 75?

Q: What is the password for the RenegadePBX Pro75?

A: It’s “sangoma” for SSH root access, all other Renegades, the password is “voipsupply”.

STAY TUNED

Come back for more VoIP questions and answers next time! If you have VoIP questions to ask us, please submit a technical support ticket or contact our VoIP experts today at (866) 582-8591

 

April 13th, 2018 – VoIP Supply officially released their new RenegadePBX Pro 75, a premise-based IP PBX appliance built for small to mid-sized enterprises.

The RenegadePBX Pro 75 supports up to 75 licensed extensions and 45 simultaneous calls. It is ideal for businesses looking to seamlessly integrate their VoIP phones, SIP trunks, and PSTN connectivity while improving team collaboration and productivity with advanced phone features.

A unique feature set:

  • Quick-Start Installation Wizard – easily get your PBX set up within just a few minutes
  • User Control Panel for Personal Administration – easy control of your personal experience from any device
  • Zero Touch Provisioning – auto-provision your IP phones using our Redirection Service and EndPoint Manager Module
  • Full Suite of Phone Applications – control functions and settings directly from your IP phones

Download RenegadePBX Pro 75 Datasheet Here!

The Pro 75 is now available on our site! Visit the product page or call our VoIP experts at 1-800-398-8647 today to learn how you can take advantage of this new VoIP PBX!
SHOP PRO 75!

Yesterday’s Grandstream UCM Series webinar was a success! Our apologies if you were not able to join the webinar due to it being at our max guest capacity. But no worries, if you missed the webinar, or if you simply want to rewatch it, here is the webinar recording and the Q&A session for your convenience!

Grandstream UCM Series Technical Training Q&A

Question 1: can the UCM be connected to an existing PBX like a Panasonic ns 700 or nec sl-100 to used the feature from the UCM

Answer: Yes, you will need to use Grandstream FXO gateways model GXW4108. We have a white paper on our website

 

Question 2: How to connect a cellular line to the UCM? Is there a Grandstream device for that?

Answer: You will need a GSM gateway (non-Grandstream) and add it to your UCM as a VOIP trunk

 

Question 3: Does Grandstream Affinity need to be installed on a PC that is directly connected to the UCM on the same network, if so how does that affect security if someone compromises the PC?

Answer: Yes, Affinity is a Windows-based software that needs to be connected to a PC on the same LAN as the GXP phone. Only models GXP16xx and 21xx supports it. You need to secure your PC as you normally do on normal operations.

 

Question 4: UCM as Open VPN server?

Answer: No, only as a client

 

Question 5: Is there a way to have an extension that is outside the PBX on another Asterisk server via SIP URI?

Answer: SIP URI is not recommended for security reasons. If you are sure to use this feature you need to “Allow Guest Calls”. Look for this setting in Sip Settings.

 

Question 6: where would we go for Grandstream support and documentation?

Answer: You can find more information at Grandstream’s product page and our technical support center.

For more information on Grandstream’s UCM Series please visit the product page or contact Joe Shanahan at 716-531-4316.